Αργυρώ (Ηρώ) Κούνουπα

Company about

Η Αργυρώ (Ηρώ) Κούνουπα είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, με ειδικότητα στην Παιδοψυχιατρική. Είναι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Παιδοψυχιατρικής Εταιρίας Ελλάδος – Ένωση Ψυχιάτρων Παιδιών και Εφήβων.
Έχει μετεκπαιδευτεί στο Αθηναϊκό Κέντρο Μελέτης του Ανθρώπου (Α.Κ.Μ.Α.) το οποίο βασίζεται στη Συστημική – Διαλεκτική προσέγγιση και στο πενταετές μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ε.ΠΙ.Ψ.Υ. στη θεραπεία οικογένειας και ζεύγους. Επίσης, έχει εκπαιδευτεί σε ψυχαναλυτικού τύπου ψυχοθεραπεία βάσει της οποίας ασκεί το ψυχοθεραπευτικό της έργο.
Από το 1998 εργάζεται στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας ως παιδοψυχίατρος ασκώντας κλινικό – διαγνωστικό έργο σε παιδιά και εφήβους και ψυχοθεραπευτικό σε εφήβους, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες.
Συμμετέχει στην οργάνωση και υλοποίηση των επιστημονικών δράσεων του ΚΠΨΥ προς τις επαγγελματικές ομάδες και την ευρύτερη κοινότητα.
Επίσης, έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε επιστημονικές ημερίδες, συμπόσια και συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.