Σωτηρία Δρακοπούλου

Company about

Η Δρακοπούλου Σωτηρία γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας Αθήνας και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Κοινωνικής Εργασίας». Από το 2004 έως το 2013 πραγματοποίησε τη μετεκπαίδευση της στο Θεραπευτικό και Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Υπαρξιακής Συστημικής Κατεύθυνσης. Το 2010 παρακολούθησε το σεμινάριο εξειδικευμένης επιμόρφωσης ετήσιας διάρκειας σε θέματα ειδικής αγωγής – μαθησιακές δυσκολίες – δυσλεξία, στο Κέντρο Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής της συνεργασίας με το Νοσοκομείο Παπαδημητρίου (1997-2009), συμμετείχε στην Επιτροπή για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και σε ομάδα συμβουλευτικής υποστήριξης νεαρών ατόμων που νοσούν από σκλήρυνση κατά πλάκας και οροθετικών ατόμων. Το 2015 – 2016 υπήρξε Επιστημονική Υπεύθυνη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Πρότυπου Εθνικού Νηπιοτροφείου.
Από το 2009 έως και σήμερα εργάζεται ως κοινωνική λειτουργός και μέλος της διεπιστημονικής ομάδας του Κέντρου Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας, όπου παρέχει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας (ατομική, οικογενειακή, θεραπεία ζεύγους και ομάδων). Επιπλέον είναι εκπαιδεύτρια προπτυχιακών φοιτητών/τριων Κοινωνικής Εργασίας.