Μαρία Γκλεζάκου

Company about

Η Μαρία Γκλεζάκου είναι Ειδική Παιδαγωγός και εργάζεται στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας από το 2009. Ασχολείται με την αξιολόγηση, διάγνωση Μαθησιακών Δυσκολιών σε μαθητές Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης.
Σπούδασε στο Φυσικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Ειδική Αγωγή του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ και του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Φυσική Περιβάλλοντος του ΕΚΠΑ. Επιπρόσθετα, κατέχει μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Παιδαγωγική Αξιοποίηση των Υπολογιστικών και Δικτυακών Τεχνολογιών στη Β΄/θμια Εκπαίδευση (Τμήμα Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, ΕΚΠΑ).
Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός Β΄/θμιας Εκπαίδευσης σε ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και ως επιστημονική συνεργάτης στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο (1998-2008) του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με αντικείμενο την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην παιδαγωγική αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση (Τ.Π.Ε.) και την αξιολόγηση εκπαιδευτικών λογισμικών.
Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια ως εισηγήτρια σε θέματα ειδικής αγωγής και γενικότερου παιδαγωγικού περιεχομένου.