Αδαμαντία Καραμπίνη

Company about

Η Αδαμαντία Καραμπίνη είναι πτυχιούχος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας Πατρών.
Στο πλαίσιο της διαρκούς εκπαίδευσης ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Θεσμοί Κοινωνικής Ευθύνης και Κοινωνική Αλληλεγγύη στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Κλινική Κοινωνική Εργασία με Παιδιά, Εφήβους και Οικογένεια. Γνωρίζει άριστα την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Την κλινική της εκπαίδευση – ψυχαναλυτικής προσέγγισης – έλαβε σε ετήσιες εκπαιδεύσεις της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου, του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων και της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας. Εργάστηκε για έντεκα έτη στο Ελληνικό Κέντρο για την Ψυχική Υγεία και Θεραπεία του Παιδιού και της Οικογένειας “ Το Περιβολάκι” ως υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας, μέλος της διεπιστημονικής διαγνωστικής ομάδας και θεραπεύτρια οικογένειας.
Τη χρονική περίοδο από το 2009 έως το 2012 εργάστηκε στο Γραφείο Κοινωνικής Μέριμνας στο ΙΚΑ Πειραιά και στη συνέχεια για ένα έτος υπήρξε μέλος των επιτροπών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας Πειραιά. Από τον Ιανουάριο του 2016 εργάζεται στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας. Αποτελεί μέλος της διεπιστημονικής ομάδας – που αξιολογεί τα παιδιά και τις οικογένειές τους – προσφέροντας υπηρεσίες υποστήριξης και θεραπείας σε γονείς και οικογένειες. Παράλληλα, εκπαιδεύει και εποπτεύει προπτυχιακούς φοιτητές κοινωνικής εργασίας που πραγματοποιούν την πρακτική και κλινική άσκηση στο επάγγελμα.
Έχει επίσης συμμετάσχει με εισηγήσεις σε επιστημονικές ημερίδες και με ανακοινώσεις σε επιστημονικά συνέδρια.