Αγγελική Λεπατατζή

Company about

H Αγγελική Λεπατατζή έχει σπουδάσει παιγνιοθεραπεία στo Institute of Drama Therapy of London.
Από το 1987 εργάζεται στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας ως παιγνιοθεραπεύτρια ασκώντας θεραπευτικό έργο σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, εφαρμόζοντας την παιγνιοθεραπεία για πρώτη φορά σε δημόσιο φορέα στην Ελλάδα.
Παράλληλα, συμμετέχει στην οργάνωση και υλοποίηση των επιστημονικών δράσεων του ΚΠΨΥ προς τις επαγγελματικές ομάδες και την ευρύτερη κοινότητα.
Είναι επιστημονική συνεργάτις στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Υπαρξιακής Συστημικής Προσέγγισης «Αντίστιξη». Επίσης, έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Νέων στη δόμηση των εργαστηρίων Δημιουργικού Παιχνιδιού για βρέφη με γονείς. Συμμετέχει ως προσκεκλημένη εισηγήτρια στο Πρόγραμμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ειδικά Θέματα Ψυχιατρικής Νοσηλευτικής» του Τμήματος Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι μέλος της Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδος (ΕΔΠΕ), της οποίας υπήρξε Διευθύντρια Εκπαίδευσης της Παιγνιοθεραπείας . Επίσης, είναι μέλος επιστημονικών εταιριών και οργανισμών που ασχολούνται με την ψυχική υγεία και την παιγνιοθεραπεία.
Έχει συμμετάσχει σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια και έχει αρθρογραφήσει σε ιστοσελίδες και σε επιστημονικά περιοδικά.
Επίσης, κάνει σεμινάρια σε προπτυχιακούς, πτυχιακούς και μεταπτυχιακούς εκπαιδευόμενους και σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας.