Βασιλική Μαρκοπούλου

Company about

Η Μαρκοπούλου Βασιλική γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Λογοθεραπείας του ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα τα Ιωάννινα, και κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών Master of Arts in Language Disorders του Πανεπιστημίου του Essex της Μεγάλης Βρετανίας. Έχει εξειδικευτεί στη διάγνωση και αποκατάσταση της Ειδικής Γλωσσικής Διαταραχής με σχετικές παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια και συμμετοχή στον ελληνικό συλλογικό τόμο «Αναπτυξιακές Γλωσσικές Διαταραχές» από τις εκδόσεις Επίκεντρο. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μεταξύ των οποίων PECS, TEACCH, αξιολόγηση και αποκατάσταση τραυλισμού.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα ως λογοθεραπεύτρια για τη διάγνωση και θεραπευτική αποκατάσταση παιδιών, καθώς και για τη συμβουλευτική γονέων για ποικίλες αναπτυξιακές και επίκτητες διαταραχές.
Από το 2008 έως και σήμερα εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής. Αναλαμβάνει την αξιολόγηση και αποκατάσταση παιδιών με προβλήματα λόγου – ομιλίας, καθώς και την εκπαίδευση και εποπτεία σπουδαστών των τμημάτων λογοθεραπείας από τα ΑΤΕΙ Πατρών και Ιωαννίνων.