Αναστασία Μωραϊτάκη

Company about

Η Αναστασία Μωραϊτάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Είναι απόφοιτος του Προγράμματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών – Ειδίκευση Ψυχικής Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ.
Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Υπαρξιακή Θεώρηση και στη Θεραπεία Οικογένειας στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Υπαρξιακής Συστημικής Προσέγγισης «Αντίστιξη». Έχει πραγματοποιήσει την εκπαίδευση Παιγνιοθεραπείας του Ελληνικού Συλλόγου Δραματοθεραπευτών – Παιγνιοθεραπευτών (νυν Ένωσης Δραματοθεραπευτών Παιγνιοθεραπευτών Ελλάδας).
Εργάζεται από το 2001 στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας – Θεραπευτικό Τμήμα Εφήβων, αναλαμβάνοντας, κατά κύριο λόγο, διαγνωστική και θεραπευτική παρέμβαση σε εφήβους, γονείς και οικογένειες, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Πραγματοποιεί διαγνωστικές αξιολογήσεις μαθησιακών δυσκολιών (εφήβων που συνεργάζονται με το ΘΤΕ) και συμμετέχει στην εκπαιδευτική λειτουργία του κέντρου (παρουσιάσεις στους εκπαιδευόμενους φοιτητές – σπουδαστές και εποπτεία προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών που πραγματοποιούν πρακτική άσκηση στο ΚΠΨΥ). Επίσης, συμμετέχει στις κοινοτικές δράσεις του ΚΠΨΥ, εργαζόμενη εποπτικά με ειδικούς ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και παρεμβαίνοντας σε οικογένειες μεταναστών – προσφύγων, σε συνεργασία με άλλους κοινωνικούς φορείς.
Είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών.