Καλλιόπη Οικονόμου

Company about

Η Καλλιόπη Οικονόμου είναι απόφοιτος της Νομική Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1982), σπούδασε Παιδαγωγικά (1987) και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ειδική Παιδαγωγική & Ψυχολογία (2001), στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στη συστημική συμβουλευτική (2009), στο Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.
Εργάσθηκε, από το 1983 στις «Διεθνείς Σχέσεις του ΙΚΑ», με την ΕΟΚ, και από το 1990 εργάζεται ως ειδική παιδαγωγός στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας, στον τομέα αξιολόγησης, διάγνωσης, αποκατάστασης μαθησιακών δυσκολιών παιδιών/εφήβων και συμβουλευτικής στις οικογένειές τους, που αφορούν τις δυσκολίες μάθησης. Εκπαιδεύει, επίσης, μεταπτυχιακούς φοιτητές σε θέματα, που αφορούν την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.
Διδάσκει από το 2005, στο ετήσιο σεμινάριο  Ειδικής Αγωγής, που διοργανώνει το  Κέντρο Ψυχοφυσιολογίας και Μελέτης του ΕΚΠΑ και είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων (ΕΟΠΠΕΠ 2016).
Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά συνέδρια ως εισηγήτρια, έχει πραγματοποιήσει έρευνες και έχει δημοσιεύσει άρθρα, που αφορούν θέματα Ειδικής Αγωγής αλλά και κοινωνικά, σε εφημερίδες και περιοδικά.
Το 1986 και 1991 εξέδωσε δύο ποιητικές συλλογές, «Αναφλέξεις» και «Δίνη», αντίστοιχα.