Μαρκέλλα Πολιτάκη

Company about

Η Μαρκέλλα Πολιτάκη έχει γεννηθεί στη Χίο και είναι μητέρα δύο παιδιών. Είναι Εργοθεραπεύτρια, πτυχιούχος του Τμήματος Εργοθεραπείας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθηνών, και απόφοιτος της σχολής Τ.Ε.Ε. Βοηθών νοσηλευτών .
Από το 2002 εργάστηκε στον τομέα της υγείας, συμμετέχοντας στην αποκατάσταση ατόμων με νευρομυΐκές, ορθοπεδικές παθήσεις και μετεγχειρητικούς ασθενείς . Εργάστηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αττικό από το 2004, και από το 2009 ξεκίνησε να εργάζεται στο Ι.Κ.Α., στα ιατρεία του Αγίου Ιεροθέου Περιστερίου.
Από το 2012 εργάζεται στο ΚΠΨΥ. Συμμετέχει στη διαγνωστική εκτίμηση παιδιών και θεραπευτική αντιμετώπιση σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, σε παιδιά με αναπτυξιακές και αισθητικοκινητικές διαταραχές, κοινωνικό-συναισθηματικές δυσκολίες και διαταραχές αυτιστικού φάσματος, προσχολικής και σχολικής ηλικίας.
Επίσης, από το 2013, συμμετέχει στην εκπαίδευση και εποπτεία σπουδαστών Εργοθεραπείας, που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση στο ΚΠΨΥ.
Στο πλαίσιο της συνεχούς εκπαίδευσης, από το 2012 έως το 2013, παρακολούθησε και ολοκλήρωσε το πρόγραμμα επιμόρφωσης στην ειδική αγωγή του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και άλλα εκπαιδευτικά σεμινάρια, σχετικά με την ειδικότητα, όπως «Εργοθεραπευτική παρέμβαση και Δυσλεξία».
Έχει γράψει και δημοσιεύσει πληθώρα επιστημονικών άρθρων στην ιστοσελίδα της, την οποία διατηρεί από το 2014.