Ιωάννης Σιγάλας

Company about

Ο Ιωάννης Σιγάλας είναι Παιδοψυχίατρος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Είναι ειδικός στην Οικογενειακή και Ομαδική Ψυχοθεραπεία Συστημικής κατεύθυνσης, ενώ του έχει χορηγηθεί το Ευρωπαϊκό δίπλωμα Ψυχοθεραπείας από την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ψυχοθεραπείας.
Είναι Υπεύθυνος Εκπαίδευσης και Έρευνας στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής (ΚΠΨΥ) Αθήνας. Στο ΚΠΨΥ ασχολείται, επίσης, με κλινική εργασία, δηλαδή διάγνωση παιδοψυχιατρικών διαταραχών, παιδοψυχιατρική και ψυχοθεραπευτική παρακολούθηση παιδιών και εφήβων, καθώς και συμβουλευτική γονέων και οικογενειών.
Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Αθηναϊκού Κέντρου Μελέτης του Ανθρώπου (ΑΚΜΑ), το οποίο ασχολείται κυρίως με οικογενειακή και ομαδική ψυχοθεραπεία. Στο παρελθόν, έχει διατελέσει Επιστημονικός Συνεργάτης του Θεραπευτικού Προγράμματος «Νόστος» του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕ.Θ.Ε.Α.), Σύμβουλος Παιδοψυχίατρος στις Κατασκηνώσεις για παιδιά με ειδικές ανάγκες των Ταμείων Υγείας της Εθνικής και της Αγροτικής Τράπεζας, Συντονιστής στο Πρόγραμμα Κατάρτισης Στελεχών – Μητέρων Αναδοχής, το οποίο επιχορηγήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας και υλοποιήθηκε στο Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο (Π.Ε.Ν.) Καλλιθέας, καθώς και Επιστημονικός Συνεργάτης της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας στους Νομούς Βοιωτίας και Φωκίδας.
Παράλληλα, έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις και ομιλίες σε πολλά επιστημονικά συνέδρια, ενώ έχει δημοσιεύσει άρθρα του σε πολλά επιστημονικά περιοδικά.