Ευαγγελία Βλαχάβα

Company about

Η Ευαγγελία Βλαχάβα γεννήθηκε στην Καλαμπάκα του Ν. Τρικάλων το 1976. Είναι έγγαμη και μητέρα τριών παιδιών.
Αποφοίτησε από το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και είναι απόφοιτη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Προαγωγή της Ψυχικής Υγείας και Πρόληψη Ψυχιατρικών Διαταραχών», της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Υπαρξιακή Θεώρηση και στη Θεραπεία Οικογένειας στο Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Υπαρξιακής Συστημικής Προσέγγισης «Αντίστιξη» και είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Συστημικής Θεραπείας (ΕΛΕΣΥΘ).
Από το 1998 μέχρι το 2007, εργάστηκε ως κοινωνική λειτουργός στο Ίδρυμα Κοινωνικής Εργασίας και στο Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης Σπαστικών Παιδιών, παρέχοντας ατομική και ομαδική συμβουλευτική σε νεαρά άτομα με κινητικές αναπηρίες και σε γονείς παιδιών με εγκεφαλική παράλυση, ενώ παράλληλα από το 2004 έως και το 2007, παρείχε θεραπεία μέσω τηλεδιάσκεψης σε γονείς παιδιών απομακρυσμένων περιοχών. Από το 2007 έως και το 2008, εργάστηκε για ένα χρόνο στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.
Από το 2008 έως και σήμερα, εργάζεται στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής Αθήνας, στο Θεραπευτικό Τμήμα Εφήβων, αναλαμβάνοντας θεραπευτική παρέμβαση σε εφήβους, γονείς και οικογένειες, σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Παράλληλα, συμμετέχει στην οργάνωση και υλοποίηση των επιστημονικών δράσεων του ΚΠΨΥ προς τις επαγγελματικές ομάδες και την ευρύτερη κοινότητα.
Επίσης, έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε επιστημονικές ημερίδες, συμπόσια και συνέδρια.
Παράλληλα συνεργαζόμενη με κοινοτικούς φορείς έχει πραγματοποιήσει ομιλίες και βιωματικά σεμινάρια σε θέματα προαγωγής της ψυχικής υγείας σε γονείς και νεαρά ζευγάρια ενώ αξιοποιεί διαρκώς ευκαιρίες και δυνατότητες για συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση ως επαγγελματίας συμμετέχοντας σε ημερίδες και συνέδρια αλλά και εκπαιδεύσεις.