Αθηνά Νταλιακούρα

Company about

Η Νταλιακούρα Αθηνά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας (τέως Τμήμα Επισκεπτών Υγείας) της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας και υποψήφια Μεταπτυχιακού Διπλώματος με τίτλο «Ψυχική Υγεία και Ψυχιατρική Παιδιών και Εφήβων» της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έχει εργαστεί στην Παιδόπολη Αλίμου «Άγιος Ανδρέας» (Παράρτημα του Κέντρου Προστασίας Παιδιού «Η Μητέρα»), παρέχοντας τις υπηρεσίες της στο ιατρείο της δομής, μεριμνώντας για την ψυχοκοινωνική στήριξη των φιλοξενούμενων παιδιών και εφαρμόζοντας προληπτικές παρεμβάσεις και δράσεις αγωγής υγείας. Επιπλέον, στον Τομέα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, εργάστηκε στην 1 η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ) του Δήμου Μοσχάτου -Ταύρου, με κύρια εργασία την παροχή συμβουλευτικής υγείας, τη διενέργεια εμβολιασμών στον παιδιατρικό πληθυσμό και την πραγματοποίηση προληπτικών παρεμβάσεων και δράσεων ευαισθητοποίησης στην κοινότητα σε θέματα δημόσιας υγείας.
Από το Μάρτιο του 2019 εργάζεται στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής, συμβάλλοντας στη διαγνωστική εκτίμηση του παιδιού και της οικογένειάς του και παρέχοντας υπηρεσίες συμβουλευτικής γονέων.