ΒΕΝΕΡΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Company about

Η Κατερίνα Βένερη αποφοίτησε από το Τμήμα Εργοθεραπείας, ΤΕΙ Αθήνας το 1994.
Ξεκίνησε να εργάζεται ως Εργοθεραπεύτρια στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής & Περίθαλψης το 1995 σε προγράμματα προεπαγγελματικής εκπαίδευσης για ψυχικά ασθενείς. Συνέχισε το 1996 στη Μονάδα Απεξάρτησης Αλκοολικών και Τοξικομανών 18 ANΩ του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, ως συντονίστρια ομάδων στη Μονάδα Ψυχολογικής Απεξάρτησης Τοξικομανών, στη Μονάδα Ψυχολογικής Απεξάρτησης Αλκοολικών, στο Πρόγραμμα Ψυχολογικής Απεξάρτησης Αλκοολικών με ναλτρεξόνη και στο Ειδικό Πρόγραμμα Απεξάρτησης Γυναικών. To 1999, άρχισε να εργάζεται στο Ειδικό Θεραπευτικό Κέντρο για Παιδιά.
Το καλοκαίρι του 2000 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο Master of Science στην Εργοθεραπεία – Παιδιατρική από το University of East London, UK. Το φθινόπωρο του 2000, συνέχισε στην Ειδική Ερευνητική – Διαγνωστική και Θεραπευτική Μονάδα «Σπύρος Δοξιάδης» Έρευνα για το Παιδί. Την ίδια χρονική περίοδο ξεκίνησε να εργάζεται στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων (ΕΛΕΠAΠ) και από το 2002 στο Κέντρο Κινητικής Επανεκπαίδευσης.
Από την άνοιξη του 2003 εργάζεται στο Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής. Επιπλέον παρέχει κλινική εκπαίδευση φοιτητών Εργοθεραπείας στην Πρακτική τους Άσκηση.
Από το 2004 έως το 2012, δίδασκε ως εργαστηριακή συνεργάτιδα στο Τμήμα Εργοθεραπείας του ΤΕΙ Αθήνας.
Είναι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Εργοθεραπευτών και του Βρετανικού Συλλόγου Εργοθεραπευτών.